Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
PEKKA ja PÄTKÄtöitä

Pätkiä puupäänä olemisen sietämättömästä keveydestä.

 

 


                                             

 

 

 1  2  >
 Kiirettä pitää
20.04.2017 11:44


Kevään vienojen tuulten, kainosti puhaltaessa, nostavat leskenlehdet varoen päätään väistyvän lumipeitteen alta. Kun tuhannet työ odottavat omakotiasujaa... Mitä tekee tumpelotimpuri?

Hamuaako hän haalareitaan, tarttuuko hän työkaluihinsa, kirmaako hän kevättöihin... Ei!
Hän voitelee suksia.


Terassin käsittely puuöljyllä olisi saattanut onnistua jo ensi viikolla. Kelit olisivat mitä otollisimmat halkojen hakkuulle. Autokatoksen katto pitäisi korjata. Sateen sattuessa, sisätöitäkin löytyisi. Kaikki hommat jäävät taas vaiheeseen. Lähdemme Lappiin hiihtämään.


Suomi on pitkä maa. Tuntuu oudolta kuunnella, kuinka säätiedotuksen lopuksi, Ahvenanmaalle annetaan varoitus ruohikkopalosta ja Lappiin luvataan pakkasta ja lumipyryä. Omituiselta tuntuu vedellä pohjaparafiinia suksien pohjiin miltei kesäkelissä.


Vietimme juuri hiihtolomamme Ylläksen maisemissa. Nyt on vuorossa kesäloma. Kesä kun kuluu meillä molemmilla tiiviisti työn merkeissä.

Lähdemme huomenna kukonlaulun aikaan ja tänään on vielä paljon tekemistä, joten nyt täytyy rientää hommiin... Etteivät jää vaiheeseen, nämä lähtövalmistelutkin.

 

 

 

 

 

 


( Päivitetty: 17.02.2019 12:45 )

Kommentoi
|
 Terassilla
18.04.2017 12:20

Keväällä lumen alta paljastuu kesää odottava puutarha, paitsi että syksyllä sinne unohtunut lehtiharava myös.

Lumen sulaessa on mielenkiintoista tutkia mitkä, kasaan tumpeloimiani rakennelmat, talvi ja routa on rikkonut. Kyhäsin muutama vuosi sitten pihaamme terassin. Oikeastaan sen olisi pitänyt rakentaa jo useita vuosia ennen, muutamaa vuotta sitten. Mikä lie syynä, mutta homma oli jäänyt jotenkin vaiheeseen.

Lopulta, kun aloin tumpuloimaan terassia, oli sen valmistumisella jo kiire. Oli tulossa pojan valmistujaisjuhlat, eikä ajatus sukulaisistamme kahvittelemassa keskeneräisellä terassilla houkutellut. Kiireestä huolimatta terassi kuitenkin valmistui ajallaan ja se näyttikin (päällisin puolin) erehdyttävästi terassilta. Minua huolestuttikin piiloon jääneet perustukset ja tukirakennelmat, jotka tuli kiireessä tehtyä melkoisen heppoisesti. Ennustin, että seuraavana keväänä olisi routa vääntänyt terassin ja sen kaiteet vinoon, paitsi ettei ollut.

Tänä keväänä, terassin paljastuessa lumen alta, kävin taas tutkimassa sen kuntoa. Jo viime keväänä havaitsin, että terassi oli aavistuksen notkollaan sen keskikohdalta. Ongelma kuitenkin korjaantui itsekseen, kun routiminen lakkasi. Sama ilmiö on havaittavissa tänä keväänä. Keskikohdan nostaminen ei olisi mikään mahdoton homma, mutta jos nostan keskikohtaa keväällä, onko se kesällä kupera? Luotan siihen että ongelma korjaantuu taas itsekseen, paitsi ettei se iso ongelma muutenkaan ole.

Tarkoitukseni on käsitellä terassi sävytetyllä puuöljyllä ennen kesää, paitsi että se on ollut tarkoitukseni jo useana keväänä.

Terassi saa toistaiseksi odottaa, sillä olen (vastoin kaikkien viisaiden ohjeita) päättänyt nyppiä nastat pois, työautoni Pösön vanhoista talvirenkaita ja ajaa niillä tämä kesä. Pösössä seuraava katsastus on lokakuussa ja silloin meidän on pohdittava vakavasti, jatkuuko lämmin suhteemme vielä ensi vuoden, paitsi että katsastusmies sen päättää.

 

 

 


( Päivitetty: 17.02.2019 12:45 )

Kommentoi
|
 Tumpelotimpuri aivan piipussa
15.04.2017 12:21

 

Tähtään aina huipulle, paitsi että minulla on korkeanpaikankammo.


Kun kattoremonttimme yhteydessä savupiippumme kyljestä (vanhan pellityksen alta) paljastui reikä, päätin käydä paikkaamassa sen itse. Paikkaaminen ei minua huolestuttanut, paitsi että katolle nouseminen kyllä.


Minulla on järjetön korkeanpaikankammo. Huimaaminen alkaa välittömästi kun pääni noustessa yli 181 cm korkeuteen maanpinnasta.


Katolle kiipeämiseni oli kotiväen ja naapuruston mielestä sen verran harvinainen tapaus, että lukuisat videokamerat sekä kännykät taltioivat tapauksen.


Näistä valokuvista ja videomateriaalista on nyt koostettu video. Tällä videolla gasellimainen ketteryyteni ja korkeita paikkoja kaihtamaton luonteeni lyövät kättä, paitsi että poskelle.

Videon löydät alla olevasta linkistä:

 

PEKKA ja PÄTKÄtöitä- Tumpelotimpuri aivan piipussa
(Korkeanpaikankammostaan huolimatta)

 

 

 


( Päivitetty: 16.04.2017 17:37 )

Kommentoi
|
 Eräs vesivahinkoremontti
14.04.2017 12:16

Tänään muistelin vanhoja, paitsi että nyt on sitten tikku silmässä.

 

Pääsiäisen tienoo vuonna 2015 oli melkoista hässäkkää. Meillä oli tuolloin menossa vesivahinkoremontti ja (talon ainoa) vessa sekä keittiö olivat kuin pommin jäljiltä, eivätkä muutkaan asuinhuoneet olleet aivan tiptop kunnossa.

Remontin keskellä pääsiäistunnelma meinasi kadota, paitsi että munittua kyllä tuli.

Koostin kuukausia kestäneen remontin noin kolmeen minuuttiin. Video on vapaasti katsottavissa alla olevasta linkistä. HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ.

 

Video:

PEKKA ja PÄTKÄtöitä- Eräs vesivahinkoremontti kolmessa minuutissa

 

 

 


( Päivitetty: 16.04.2017 17:08 )

Kommentoi
|
 Jääkiekkoa
10.04.2017 10:31

Tänään ajattelin rentoutua ja katsoa televisiosta jääkiekkoa, paitsi että hankalaa se oli.

Avasin telkkarin täsmälleen silloin, kun ohjelmatiedoissa kerrottiin pelin alkavan. Ruudun takana istui kolme miestä pyhäpuvuissaan, pohtien sitä mitä pelissä mahdollisesti tulisi tapahtumaan. Tätä joutavaa länkytystä kesti puoli tuntia.
Lopulta peli alkoi.

Viiden peliminuutin jälkeen, minun oli säädettävä äänenvoimakkuus nollille. En kestänyt "selostajan" hehkutusyrityksiä ja huutamista.

ATK:ta löytyy videoita vanhoista 70- luvun jääkiekkopeleistä. Niissä Voitto Liukkonen, Pentti Salmi, Juha Jokinen tai Anssi Kukkonen  näyttävät, kuinka jääkiekkoa selostetaan. Tempo oli tuolloin miellyttävän verkkainen, ääntä ei korotettu ja artikulointi oli selkeää. "Marjamäki... Tamminen... Ketola... ja maali... Suomi kaventaa pelin Neuvostoliittoa vastaan numeroihin 1-10."

Tuohon aikaan jääkiekko oli jääkiekkoa, selostajat selostajia ja kaikilla joukkueilla mustavalkoiset peliasut.

Ratkaistuani selostusongelman, iski uusi. Kesken kiivaimman pelin siirryttiin mainoskatkolle, paitsi että minä en kuullut mitä mainostettiin.

Erätauolla, samaiset pukumiehet aukoivat suutaan. Jouduin lisäämään äänenvoimakkuutta. Pukumiehet kertoivat nyt, mitä edellisessä erässä oli tapahtunut. Samat tilanteet, jotka minä olin juuri nähnyt, paitsi että vaihdoin kanavaa.

Jyrki Sukula on kurjassa kuppilassa, syömässä pippuripihviä, paitsi että sylkee sen pois suustaan.

Vaihdan kanavaa.

Joka toinen joukkue oli ehtinyt tehdä Sukulan ruokailun aikana maalin, paitsi että pelin ainoan.

Erätauko... Pukumiehet.

Vaihdan kanavaa.

Jyrki Sukula hyökkää rajusti, mutta kuppilan henkilökunta tukkii keskikeittiön tehokkaalla miesvartioinnillaan... Jyrki löytää kuppilan pakastimesta jäätyneen nakin... Väsymys alkaa painaa ja henkilökunta puolustaa tilanteessa seisovin jaloin.

Vaihdan kanavaa.

Viimeisessä erässä iso ja partainen taklaa pienemmän ja parrattoman... Parraton kaatuu.

Peli päättyi... Pukumiehet.

Vaihdan kanavaa.

Jyrki Sukula oli saanut kuppilan kuntoon, paitsi että en nähnyt miten.

 

 


Kommentoi
|
 Kierrätystä ja kestävää kehitystä.
08.04.2017 10:28

Olen ryhtynyt harrastamaan kierrätystä, paitsi että vitsien. Kerron vuodesta toiseen samoja vanhoja vitsejä.

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat myös lähellä sydäntäni. Kestävän kehityksen vaalimisesta on tullut minulle elämäntehtävä. Minulle on usein sanottu, että olen onnistunut tehtävässäni hyvin... Tarkemmin sanottuna minulle on kerrottu, että kaikkinainen kehitys mitä minussa tapahtuu kestää... paitsi että tolkuttoman kauan. Olen siis vienyt kestävän kehityksen määritelmän aivan uudelle tasolle. Kohdallani voidaan, hyvällä syyllä, puhua kauan kestävästä kehityksestä.

Talomme remontoinnissa kierrätyksellä on suuri rooli. Paikasta A purettu materiaali pyritään aina hyödyntämään paikassa B. Purettujen materiaalien hyödyntäminen johtuu halustani vähentää turhaa kulutusta, paitsi että persaukisuudesta myös.

Tuulivoimasta ja tuulimyllyistä kiistellään usein. Minä kannatan tuulivoiman lisärakentamista. Olen hyödyntänyt tuulivoimaa myös omassa elämässäni. Ollessani vielä aktiivisesti mukana tekemässä jee jee musiikkia kiittelivät soittokaverini minua tästä usein... Tarkemmin sanottuna he kertoivat, etteivät ole koskaan ennen tavanneet toista noin tuulella käyvää miestä.

Nuohosin tänään saunan kiukaan ja hormin, paitsi että olisi kannattanut antaa saunan ensin jäähtyä. Koska saunassa oli kuuma, verhosin jumalaisen vartaloni pelkästään haalarilla, kauluspaidalla ja lakilla. Nuohoaminen oli sottaista puuhaa ja kiukaasta pudonneet vielä hehkuvat hiilet tuntuivat ikäviltä paljaiden jalkojeni alla. Mutta työ tuli tehtyä.

Saunan kiukaan ja hormin nuohoaminen ei ollut ekologista puuhaa. Siitä jäi suuri hiilijalanjälki... Tarkemmin sanottuna numeroa 43, paitsi että olohuoneen valkoiselle matolle.

 

 


Kommentoi
|
 Lääkkeet
04.04.2017 17:14

"Kyllä on asiat huonolla mallilla! Ennen oli, keikkareissuilla, kaikki laukut täynnä viinaa... mutta nykyään ne on täynnä lääkkeitä."
Näin huudahti jee jee musiikin soittoa harrastava ystäväni, kun eräällä keikkareissullamme, lastasimme hotellihuoneen yöpöydälle lääkepurnukoitamme. Olihan siinä, särkylääkkeitä, närästyslääkkeitä, allergialääkkeitä, astmalääkkeitä, yskänlääkkeitä, sekä pärekopallinen erilaisia luontaistuotteita ja vitamiineja.

Totta on, että mikään ei ole niin kuin ennen. Nuorempana, räkätaudin iskiessä ei tarvinnut lääkkeitä tai sairaslomia. Riitti, että niisti nenänsä pari kertaa, paitsi että, paidan hihaan.

Nykyisin, taudin iskiessä, alkaa vähintään puoli vuotta kestävä sairaslomien, lääkärissäkäyntien ja pillerinsyönnin kierre. Koska miehet ovat edelleen yhtä rautaisia, kuin puiset laivat, tautien täytyy olla kovempia.
Itse olen ryhtynyt suosimaan luonnonlääkkeitä.
Sauna, viina ja terva, toimivat aina. Sauna puhdistaa ihmisen turhasta kuonasta, niin ulkoisesti, kuin sisäisestikin. Sama pätee viinaan. Voidaankin sanoa, ettei suomalainen mies ole koskaan niin terve, etteikö hän tarvitsisi pientä ryyppyä... ihan vain lääkkeeksi. Suurina määrinä nautittuna, viina saattaa kuitenkin aiheuttaa huimausta ja jopa pahoinvointia. Tervaa en ole kokeillut, paitsi että, kyllä tämä työttömän elämä melkoista tervanjuontia on.

Kuulin torilla, (Hetkittäin selvänä olevalta lähteeltä) että räkätauti pakenee ihmisestä, jos laittaa jalat villasukkiin, joihin on laitettu valkosipulia. Päätin kokeilla tuota konstia, heti seuraavana aamuna. Kuorin villasukkiini, suurehkon määrän valkosipulinkynsiä. Työnsin omat varpaankynteni, sekä muun jalkateräni villasukkiin. Pitkän ja vaivalloisen sovittamisen jälkeen sain jalkani lopulta mahtumaan, minulle kolme numeroa liian suuriin, pilkkisaappaisiin. Lähdin päiväksi pienimään polttopuita.

Työt sujuivat, kuten työni tavallisestikin... yskien.
Siitä, tehosiko hoito räkätautiini, ei vielä voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Päivän aikana en havainnut suurtakaan muutosta entiseen, paitsi että, minulla oli koko ajan nälkä... Teki mieli valkosipuliperunoita.

 

 


Kommentoi
|
 Ongelmia äänestämisen kanssa
30.03.2017 14:57

On olemassa kolme asiaa, joita en hallitse tai ymmärrä täydellisesti.

  1. Katto/kourulistojen jiiriin sahaaminen
  2. Moottorisahan kaasutinjärjestelmä.
  3. Naisen aivoitukset.

Edellä mainittujen lisäksi, on olemassa asia, jonka kohdalla myönnän olevani vähintäänkin ihmeissäni. Se on politiikka.

Lukiessani eri puolueiden tavoitteista ja pyrkimyksistä, huomaan kaikkien ajavan minun etujani, suurella paatoksella sekä intohimolla. Samaa lupaavat eri puolueiden ehdokkaat, paitsi että ennen vaaleja.

Tästä syystä en kuulu mihinkään poliittiseen puolueeseen tai ryhmittymään, paitsi että, moitin kaikki, tasapuolisesti.

Minulle on, useassa peräkkäisessä vaalissa käynyt niin, etten ole löytänyt yhtään, ääneni arvoista ehdokasta. Parhaillaan käytävissä kunnallisvaaleissa, armon vuonna 2017, ongelmani on päinvastainen.

Kotikaupungissani on ehdolla, (miltei kaikkien puolueiden listoilla) niin monta pätevää ja asiansa osaavaa ehdokasta, että osan voisi antaa lainalle, huonommassa asemassa oleviin naapurikuntiin. Valtakunnan tasolla, äänestämisen kanssa kuitenkin riittää ongelmia.

Viisaat miehet ja naiset ovat kuluttaneet suuren määrän kahvia, istuessaan erilaisessa toimikunnissa pohtimista sitä, miten kansalaisten äänestysaktiivisuus saataisiin nousemaan, paitsi etteivät ole minulta kysyneet.

Mielestäni politiikasta ja vaaleista saisi kiinnostavamman, käyttämällä televisio-ohjelmista tuttua, yleisöäänestystä. Yleisö voisi, pitkin vaalikautta, äänestää eduskuntaan tai kaupunginvaltuustoon valittuja edustajiaan, puhelimitse tai netissä. Tasaisin väliajoin, vähiten ääniä saanut edustaja, häädettäisiin ulos eduskunnasta tai valtuustosta. Äänestäjien mielenkiinto edustajiensa tekemisiin säilyisi näin koko vaalikauden ja epäkelvollisista edustajista päästäisiin eroon, vähin äänin, paitsi että kirjaimellisesti.

Puhelinäänestyksestä saatavat varat kartuttaisivat, valtion tai kunnan kassaa.

Toinen hyvä keino, houkutella nukkuvia äänestäjiä, olisi ns. jemmaäänen käyttöön ottaminen. Mikäli kansalainen ei olisi äänestänyt lainkaan esim. kaksissa edellisissä vaaleissa, hänen äänensä siirtyisivät jemmaan. Vihdoin, kolmansissa vaaleissa, äänestämään saapuessaan hänellä olisi nyt, yhden äänen lisäksi, mahdollisuus käyttää kaksi edellisistä vaaleista jemmaan jäänyttä ääntä. Eli yhteensä kolme ääntä. Tämä lisäisi, useiden vaalien yli nukkuneiden äänestäjien äänestysaktiivisuutta, sekä ehdokkaiden suhtautumista heihin.

Valtiovallan tulisi säätää laki, jolla varmistettaisiin se ettei, äänestäjä voisi siirtää jemmaääniään kolmannelle henkilölle, eikä niillä voitasi käydä kauppaa.

Tarkoitukseni on lähettää nämä ehdotukseni pääministeri Juha Sipilälle, paitsi että piirrän myös kaavion.

Kuuli tänään (useimmiten selvänä olevalta lähteeltä) huhun, jonka mukaan perussuomalaisista olisi irtaantumassa, joukko suorapuheisia naisia. He ovat perustamassa uuden puolueen, jonka nimeksi tulisi... Perussuoranaiset.


Kommentoi
|
 Kevät toi muurarin
29.03.2017 14:16

Sain uudet lukulasit, paitsi että joudun sellaiset hankkimaan.

Minun on, jo pidemmän aikaa, pitänyt käydä optikolla. Mikä lie syynä, mutta homma on jäänyt jotenkin vaiheeseen.

Päätin ryhdistäytyä ja marssin optikon puheille. Kun optikko ihmetteli syytä käymättömyyteeni, kerroin hänelle että olen kyllä yrittänyt, mutta näköni on mennyt niin huonoksi, etten ole löytänyt ovea, paitsi että, optikko suositteli minulle opaskoiraa.

Työttömän on oltava tarkkanäköinen. On seurattava herkeämättä, millä alalla ovat parhaat työllistymismahdollisuudet.

Kun Yhdysvaltain uudeksi presidentiksi valittiin Donald Trump, päättelin että muurareilla olisi pian kysyntää, paitsi että ainakin Meksikon rajalla. Päätin ryhtyä harrastamaan muurarina olemista.

Muurarin työssä on vain kaksi periaatetta, jotka tulee muistaa.

  1. Kahta tiiltä ei saa laittaa päällekkäin, ilman että niiden välissä on lastia.

  2. Ei saa mennä muuraamaan taloon, johon muuraria ei ole tilattu.

Aivan vierasta ei muuraaminen minulle ole. Olen ollut rakennuksella muurarin hanslankarina sekä muurannut ystäväni kanssa soittokämppääni takan. Ystävälläni ja minulla ei ollut mitään piirustuksia, vaan suunnittelimme takan päissämme.

Muurasin myös saunan kiukaan taakse (itse suunnitelmani) nerokkaan, varaavan "lämmönkerääjän." Saunassamme kiukaan ja lauteiden välimatka oli niin pitkä, että veden heitto kiukaalle oli hankalaa, paitsi että vessa on sitä varten.

Muurasin siis kiukaan taakse "lämmönkerääjän," joka toimi samalla periaatteella kuin varaava takka. Kiuasta lämmitettäessä kuumat savukaasut kiersivät "lämmönkerään" kautta hormiin. "Lämmönkerääjän" ansiosta siirtyi kiuas reilun metrin lähemmäksi lauteita.

"Lämmönkerääjäni" toimi loistavasti, paitsi että, savu poistui samasta reiästä, mistä muurarikin oli poistunut... Ovesta.

Kun olin vielä pikkunassikka, asui naapurissamme muurari, jolla ei koskaan ollut töitä... hän oli vapaamuurari, paitsi että muuten mukava mies.

 


Kommentoi
|
 Listasijoitus lämmittää
27.03.2017 14:13

 

Nuorena pitkätukkana haaveilin että, jonain kauniina päivänä, minun tekemäni jee jee- musiikki nousisi listoille. Kelit eivät kuitenkaan suosineet, eikä tarpeeksi kaunista päivää koskaan tullut. Iän, painon ja suhteellisuudentajun lisääntyessä ymmärsin, että yhtä todennäköistä kuin tuon haaveeni toteutuminen olisi se että, lentäisin kuuhun vain käsiäni räpyttelemällä.
 
Elämä on kuitenkin täynnä yllätyksiä. Nyt ikämiehenä, huomaankin äkkiä kolkuttelevani aivan listojen kärkeä, paitsi että lattialistojen.
 
Varastossani on jo kauan lojunut erilaisia listoja. Listojen tarkoituksena oli antaa, vuosia sitten tehdylle remontille, viimeistelty ja huoliteltu loppusilaus. Mikä lie syynä, mutta homma on jäänyt jotenkin vaiheeseen.
 
Tänään päätin ryhtyä tuumasta toimeen, paitsi että, 1 tuuma on 2,54 senttiä. Minun työhön lähtöäni kuvaakin paremmin, metrijärjestelmään perustuva sanonta, sentistä seisoskelemaan!
 
Ihmettelin, miksi olin jättänyt listat ajallaan laittamatta, sillä lattialistojen paikalleen naputtelu on oikeastaan aika rentouttavaa puuhaa, paitsi että, kourulistojen ei.
 
Olen sitä mieltä, että kourulistat ovat paholaisen keksintö ja niiden valmistus pitäisi kieltää lailla. Vaikka väänsin ja käänsin sirkkeliäni, kaikkiin mahdollisiin (ja mahdottomiin) kulmiin, en saanut jiiristä oikeanlaista. Aina oli jokin kulma sahattu väärin päin.
 
Hädissäni etsin apua, jopa ATK:sta. Löytyihän sieltä monenlaista käyrää ja käppyrää mutta sellaisista kaavioista ei kukaan ole kiinnostunut, paitsi että, Juha Sipilä kyllä on. ATK:ssa oli myös video, jossa joku "remonttireiska” sahasi jiirit listoihin hymy huulillaan. Television temppuja ja trikkikuvaa, sanon minä!
 
Kulutettuani neljä tuntia kallista työaikaa, sekä 48 metriä kourulistaa, päätin että, enää en tee mitään, paitsi että hikosin ja huusin.
 
Keräsin kourulistan pätkät lattialta ja päätin hävittää ne polttamalla, ennen kuin vaimon palaisi töistä kotiin. Kannoin listan pätkät saunaan ja niitä pesään heitellessäni, muistin rikkinäisen tuhkaluukun kahvan. Se oli repsottanut, miltei irrallaan jo pidemmän aikaa. Minun oli kyllä ollut vakaa aikomus hitsata se kiinni. Mikä lie syynä, mutta homma on jäänyt jotenkin vaiheeseen.
 
Tänään päätin ryhtyä tuumasta... ei kun... sentistä seisoskelemaan. Hitsasin kahvan paikoilleen, ilman ongelmia.
 
Istuessani raukeana, kourulistoilla lämmitetyn saunan lauteilla, nautin lämmöstä ja katselin juuri korjattua tuhkaluukun kahvaa... Ei mennyt hukkaan tämäkään päivä... Olen minä vaan melkoinen mestari!
 
 

Kommentoi
|
 Työtöntäkin voi onnistaa!
24.03.2017 16:40
 
On aivan pakko kertoa, mitä minulle tänään tapahtui, sillä harvoin meikäläisen asiat menevät kuin Strömsössä, paitsi että taas menivät.
 
Sain sähköpostia työttömyyskassasta, liittyen päivärahahakemuksessani ilmenneisiin ongelmiin. Ja vielä perään tekstiviestin, jossa kehotettiin kohteliaasti että, voisitko tumpelo vilkaista sähköpostiasi, sinulle on tullut viesti. (No...Viesti oli kohtelias, mutta asia tuo... ilman tekstaria olisin sähköpostiini tuskin edes avannut.)
 
Ongelma oli se, ettei kassaan ollut saapunut TE-toimistosta lausuntoa, kelvollisuudestani saada päivärahaa. (Siis että olen nyt vakaasti asiaa harkittuani, päättänyt ryhtyä kokopäiväiseksi työttömäksi.) Näin TE-palveluiden "Omilta sivuiltani" että ko. lausunto on kyllä ajallaan annettu, mutta jostain syystä lähetetty kassan sijasta kelaan. No virheitä sattuu... minäkin erehdyin luulemaan vappuna 1994, että sillä isokokoisella moottoripyörällä ajavalla liivimiehellä, oli kasvoillaan hullunkurinen vappunaamari, paitsi että ei muuten ollut.
 
TE- toimistoon ei voi lähettää ko. asioissa sähköpostia, joten oli otettava luuri käteeni ja ryhdyttävä soittelemaan. Soitin aamupäivän aikana noin kymmenen kertaa. En kuitenkaan saanut luurinpäähän ketään muita, kuin hyvän ystäväni Dean Martinin, joka laulo minulle tällä kertaa kappaletta King of the road... Hyvä kappale ei siinä mitään! Ehdottomasti jatkoon!
 
Paitsi että puhelimessa jonottaminen TE-toimistoon maksaa, se saattaa aiheuttaa herkemmissä työttömissä verenpaineen kohoamista, huimausta, hengenahdistusta sekä v-käyrän nousua vaarallisiin lukemiin. Ajattelin että, taasko tämä alkaa, paitsi että huusin ja hikoilin myös.
 
Äkkiä ATK:ni kilahti. Olin saanut uuden sähköpostin. Työttömyyskassan täti se sieltä kirjoitteli että, hän oli omatoimisesti päättänyt soittaa TE-toimistoon ja saanut luurinpäähän, Dean Martinin lisäksi, jonkun TE- toimiston tädin, joka oli ystävällisesti luvannut lähettää lausunnon välittömästi kassaan. "Joten asiasi on nyt kunnossa, hyvää viikonloppua" Kesti hetken ennen kuin ymmärsin mitä juuri oli tapahtunut. Pikkuhiljaa myös hikoilu ja huutoni lakkasivat... ensin hikoilu.
 
Ajattelin, että tänään onnistuu kaikki, paitsi että tuolien maalaaminen ei kyllä onnistunut.
 
Lähetin kohteliaan kiitosviestin kassan tädille, paitsi että olisin lähettänyt myös TE- toimiston tädille... mutta sinne kun ei voi lähettää kiitoksiakaan sähköpostilla, en ryhtynyt enää soittamaankaan, paitsi että Dean Martinina soitin, paitsi että levyltä.
 
 
 

( Päivitetty: 24.03.2017 16:43 )

Kommentoi
|
 Maalauspäivä
24.03.2017 13:21
Tänä aamuna kroppani oli kipeänä, kaikista niistä kohdista, joissa nuoremmilla ihmisillä on lihaksia. Annoin polttopuiden odottaa tekijäänsä ja päätin puuhastella jotain kevyempää.
 
Minulla on varastossa muutama vanha tuoli odottamassa maalarimestarin käden kosketusta, paitsi että pensselin. Olen liimannut, ruuvannut, kitannut, hionut ja pessyt tuolit jo aika päiviä sitten. Mikä lie syynä, mutta homma on jäänyt jotenkin vaiheeseen.
 
Löysin hommaan sopivaa maalia varastostani, paitsi että pensseliä en löytänyt. Etten näyttäisi tietämättömältä tumpelolta, tutkin, ennen rautakauppaan lähtöäni ATK:lta, millainen olisi hyvä pensseli kyseiseen hommaan. ATK suositteli ostamaan luonnonharjaksista tehdyn. Pensselin hyvyydestä voisi vielä rautakaupassa varmistua tekemällä pensselille yksinkertaisen testin, paitsi ettei se sitten ollutkaan yksinkertainen.
 
Testin ensimmäinen vaihe sujui helposti. Piti nyppiä pensselin harjaksia ja mikäli käteen jäi harjaksia ei pensseli ollut hyvä. Suoritin testin usealla eri pensselillä, ja varmistuakseni lopputuloksesta, useampaan kertaan, paitsi että piilotin pensseleistä irronneen harjastukon taskuuni.
 
Testin toinen vaihe olikin sitten haastavampi. ATK:n mukaan, hyvän luonnonharjaspensselin harjaksista vähintään 80% pitäisi olla täysipituisia. Minulta kului rautakaupassa monta tuntia, ennen kuin onnistuin laskemaan kaikki harjakset, sekä erottelemaan täysimittaisten harjasten lukumäärän alamittaisista ja laskemaan täysimittaisten prosentuaalisen osuuden kaikkien harjasten määrästä, paitsi että prosenttilaskun suoritin taskulaskimella.
 
Ongelmat kuitenkin jatkuivat, eikä maalaamisesta tänään tule mitään. ATK:n mukaan kun uutta pensseliä ei pitäisi ottaa heti käyttöön vaan sitä pitäisi, ennen käyttöön ottoa, liottaa vuorokauden esim. pellavaöljyssä. Luonnonharjaksen sisällä on onttoa tilaa ja onteloita. Jos pensseli tökätään suoraan maaliin, maali imeytyy karvan huokosiin ja pesuista huolimatta jää sinne.
 
Tämä tieto pitänee paikkansa, sillä muistan, miten vanhojen maalareiden (uudet pensselit) olivat aina ennen töiden alkamista vähintään päivän tärpätissä, paitsi että niin olivat kyllä maalaritkin.
 
 

Kommentoi
|
 Töitä kiikarissa
22.03.2017 15:31
 
Nuorempana olin innokas tiirailemaan tipuja, paitsi että lintuja myös.
 
Aamulla, kun etsin sopivan kokoista viilaa, teroittaakseni moottorisahan teräketun, löysin työkalukaapista pitkään kadoksissa olleen kiikarin. Kiikarin kunnon tarkastaminen tarjosi mainion tekosyyn pienen huilitauon pitämiseen. Linssit täytyisi puhdistaa, mutta muuten se oli hyvässä kunnossa, paitsi että tyhjä. Pitäisiköhän aloittaa tipujen tiirailu uudestaan?
 
Polttopuiden pieniminen käy tällaiselta tumpelometsurilta, hitaasti mutta epävarmasti. On pakko myöntää, että kyllä puu lämmittää. Hiki nousee pintaa jo pelkästä teräketjun viilaamisesta, paitsi ettei siitä taaskaan terävää tullut.
 
Työilmojen puolesta ei ole ollut valittamista. Aurinko paistaa mutta poissa ovat helle, paarmat, kärpäset, hyttyset sekä muut öhkömönkiäiset, jotka häiritsevät työntekoa kesällä. Hyötyliikuntaa ja mukavaa vaihtelua työttömän arkeen.
 
Tänään minulle soitti TE-toimistosta täti, joka kysyi, onko minulla töitä kiikarissa?
Vastasin, että on... linssit pitäisi puhdistaa, paitsi että ei ehkä olisi pitänyt...
 
 

( Päivitetty: 22.03.2017 15:42 )

Kommentoi
|
 Räjähteleviä lepakoita
07.10.2016 11:32

 

Tänä aamuna, heräämisen väreilevä voima, nostatti silmäluomiani varhain. Tietenkin, sillä tänään olisi saanut nukkua myöhään. Minulla on vapaapäivä.
 
Lapsena minulla oli muovinen sammakko, jonka nimi oli Äijä. Äijä toimi paristoilla ja se osasi kurnuttaa ja loikkia. Jos Äijän suuhun kaatoi paljon nestettä, se alkoi kaatuilla loikkiessaan ja oksentaa nestettä suustaan. Myöhemmin olen tutustunut moneen samanlaiseen äijään, paitsi että, ne eivät ole olleet sammakoita.
 
Kävin ystäväni kanssa kiinalaisessa ravintolassa, paitsi että suomessa. Kiinalaisessa ravintolassa syödään puikoilla. Minulla oli kalaruokaa, joten söin niitä kalapuikoilla.
 
Vaimoni kehotti minua tekemään vapaapäivänäni jotain hyödyllistä. Hän vihjaili, että voisin vaikka kokeilla haravaa. Tunnollisena aviomiehenä päätin toimia. Tein vakioveikkauksen 9:n rivin harava järjestelmällä, paitsi että, ilman jokeria.
 
Eilisessä lehdessä kerrottiin, että perussuomalaiset ovat alkaneet nähdä kaikkialla räjähteleviä lepakoita, paitsi että lepakko ei näe persuja, sillä se on sokea, kuin lepakko. Lisäksi persut ovat alkaneet kuula ääniä, jopa infraääniä, paitsi että, tähän asti he ovat vain kalastelleet niitä.
 
Räjähtävät lepakot olisi hyvä orkesterin nimi, jee-jee musiikkia soittaville pitkätukille.
 
 
 

( Päivitetty: 07.10.2016 11:34 )

Kommentoi
|
 Selkävika
04.09.2016 09:27

 

Ajattelin että pilkon tänään ne eilen tehdyt polttopuut... ja se pensasaitakin on vielä leikkaamatta. Paha selkävika esti kuitenkin aikeeni.

Selkääni nimittäin iski tänään sellainen vika ettei se millään tahtonut irrota sohvasta... Muuten menee ihan mukavasti.


Kommentoi
|
 Maahanmuutto
28.01.2016 16:23

 

 

Olen tätä maahanmuuttoasiaa pohtinut niin paljon, että pääni surisee, kuin siellä olisi ampiaispesä. Enkä tiedä, olenko tullut hullua hurskaammaksi.


Jos maahanmuuttoa vastustava ihminen on rasisti ja maahanmuuton hyväksyvä, suvakki... Olenko minä sitten rasvakki... Totisesti, hankala nimi ja hankala asema.

Toistan itseäni, mutta mielestäni tärkeämpää, kuin sen pohtiminen kuka on hyvä ja kuka on paha, olisi pohtia sitä, mikä on oikein ja mikä on väärin. (näin sanoessani liikutun omista nerokkaista sanoistani)

Älkäämme siis tuomitko kaikkia maahanmuuttoa vastustavia rasisteiksi, vaikka heidän joukossaan sellaisiakin on. Älkäämme tuomitko kaikkia maahanmuuton hyväksyviä suvakeiksi, vaikka heidän joukossaan sellaisiakin on. Älkäämme tuomitko kaikkia maahanmuuttajia rikollisiksi, vaikka heidän joukossaan sellaisiakin on.

Sillä totisesti, olen reissuillani nähnyt myös juoppouden, haureuden ja rikollisuudenkin syntiin langenneita kantasuomalaisia, enemmän kuin siniset silmäni olisivat tahtoneet nähdä. Emmekä me silti hauku kaikkia suomalaisia kelvottomiksi ja rikollisiksi, vaan tyydymme nimittämään näillä halveksuttavilla nimillä, ainoastaan päättäjiämme, jotka saavat siitä säädyllisen rahallisen korvauksen.

Olemme kaikki lopulta samanlaisia ihmisiä. Enkä, kautta huopahattuni, edes minä (kaikessa oikeamielisyydessäni) katso olevani kelvollinen heittämään ensimmäistä kiveä, sitä paitsi olkapääni on vihoitellut muutenkin viime päivinä.

 

 


( Päivitetty: 28.01.2016 16:25 )

Kommentoi
|
 Varautuneisuutta
02.06.2015 11:30

Meillä asuu tonttu, paitsi, että minun lisäkseni. Tonttu hiippailee remonttimme keskellä ja kätkee työkaluja ja muita tarvikkeita, mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Olen löytänyt tontun jäljiltä työhansikkaani jääkapista, vasaran hattuhyllyltä sekä rautanauloja ja ruuveja pesukoneesta. Tämän aamun olen etsinyt tontun jäljiltä akkuporakonetta, paitsi, että se löytyi saunan pukuhuoneesta märän pyyhkeeni ja tyhjän oluttölkin välistä.

Olen pyrkinyt varautumaan kaikkeen mahdolliseen, paitsi, että melko moneen mahdottomaankin. Kun ymmärsimme että meidän olisi ryhdyttävä tähän remonttiin, teimme hätäiset kustannusarviolaskelmat päissämme. Selvittyämme, (järkytyksestä) lisäsin kaiken varalta laskelmiemme loppusumman perään vielä yhden nollan, varmuuden vuoksi.

Sama varautuneisuus koski myös remonttimme oletettua kestoa. Oli selvää, että pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin tumpelotyövoimalla tehtävä remontti tulisi kestämään, paitsi, että pitkään. Asia, johon en osannut varautua, oli se että remonttimme tekiPutinitja pyrki hanakasti laajentumaan myös naapurihuoneisiin, paitsi että taisin juuri päästä venäjän mustalle listalle.

Jos remontoi vanhaa taloa, täytyy hyväksyä se tosiasia että eteen tulee asioita, joihin ei voi ennalta varautua. Ostimme äskettäin rautakaupasta muovimattoa. Mittasin tarkasti huoneen, johon matto tulisi ja lisäsin ottamaani mittaan vielä reilusti tumpelointivaraa. Kotona levitimme maton lattialle. Matto peittikin lattian juuri ja juuri, mutta tumpelointivaraa siinä ei enää ollut jäljellä. Vaimo epäili minun mittausteni olleen vääriä, paitsi, että minä en virheitä tee.

 

Selitin vaimolle, että mattomme on kutistunut siksi, että sekin on joutunut Sipilän hallituksen leikkausten uhriksi, paitsiettä kyllä köyhää taas kurmootetaan.


( Päivitetty: 09.11.2015 12:59 )

Kommentoi
|
 Viimeistely tuottaa päänvaivaa
30.05.2015 10:01

Olen huomannut että remonttihommat sopivat hyvin kaltaiselleni raavaalle miehelle. Esi-isämme ovat vuosituhansien aikana erehdysten ja onnistumisen kautta kehittäneet työtapoja ja menetelmiä, joita mies luontaisesti noudattaa, paitsi että nainen ei. On hienoa kun saa riehua silmittömästi lekan ja sorkkaraudan kanssa. Tosin näin remontin loppuvaiheessa se ei ilmeisesti ole kovin viisasta, paitsi että uudessa tapetissa on nyt iso palkeenkieli.
 

Kun remontissa siirrytään viimeistelyvaiheeseen, luontaiset miehen vaistot eivät tunnu enää toimiva. Ehkäpä esi-isämme, suuressa viisaudessaan, jättivät kivikautiset luolansa kokonaan viimeistelemättä, paitsi että tuskin tapetti olisi edes pysynyt kiinni luolan kosteassa kiviseinässä. Tapettien, listojen ja muiden viimeistelyhärpäkkeiden väkertäminen paikoilleen vaatii paljon tarkkuutta, sekä runsaasti huutoa ja hikoilua.

Vaimoni, kuten naisilla usein on tapana, käyttää toisinaan vääriä sanoja puhuessaan viimeistelytöistä. Hän pohti taannoin, sopiiko vanha harmaa lipastomme enää eteiseemme, nyt kun kaikki pinnat ovat saaneet uuden värin. Ihmettelin, miten uusi matto lattiassa ja maalikerros seinillä ja ovissa, voisi muka pienentää eteistä niin paljon ettei lipasto sinne enää mahtuisi. Päätin todistaa asian mittaamalla mutta vaimoni kertoi, ettei hän suinkaan tarkoittanut mahtumista, vaan tyyliltään ja väreiltään sopimista... Mittasin silti, paitsi että kyllä muuten sopii.

Tämä viimeistelyvaihe on tuottanut minulle päänvaivaa. Pelkään että mieleni on alkanut järkkyä. Päähäni on ilmestynyt outoja ja noloja ajatuksia, paitsi että entisten lisäksi. Olen esimerkiksi, alkanut KAIPAAMAAN VERHOJA! Verhot ovat olleet poissa keittiöstä ja eteisestä koko remonttimme ajan, paitsi että sellaiset rullahärpäkkeet kyllä on. Tänään, kun yllätin itseni katselemasta netistä erilaisia verhokuoseja, ymmärsin että minun on ryhdistäydyttävä. Nyt on aivan pakko pitää pieni tauko näistä viimeistelyhommista ja lähteä kalaan.


( Päivitetty: 30.05.2015 10:15 )

Kommentoi
|
 Tumpelo palaa työmaalle.
27.05.2015 16:07

Tänään onnistuu kaikki.

Rautakaupassa käydessäni, muistin ostaa kerralla kaiken mitä pitikin. Kotona, toisin kun tavallisesti, löysin kaikki tarvitsemani työkalut ja tarvikkeet heti, eikä kallista ammattitumpelon työaikaa kulunut turhaan etsiskelyyn.

Allaskaapin kokoaminen ja kiinnittäminen suju minulta kuin vanhalta tekijältä, paitsi että vanha minä kyllä olenkin, vaan en tekijä. Tarkkuutta vaativat hommat tuottavat minulle yleensä suuria vaikeuksia, paitsi että olen minäkin tarkka... tarkemmin sanottuna epätarkka. Allaskaapin pohjaan piti tehdä reikä uusille putkille, sekä viemärille. Tänään tuokin työ onnistui heti ensimmäisellä kerralla, paitsi että reiästä tuli niin iso että nyt putkimieskin mahtuisi siitä läpi... pakin kanssa.

Jalkalistojen mitat osuivat myös kerralla kohdalleen ja jokaisesta jiiristä tuli niin täydellinen, että vähän jo hävetti niitä kateellisten katseltaviksi kiinni naputella, paitsi että kyllä naputtelin.

 

Vanhoista väliovista tuli hiomisen ja maalauksen jälkeen parempia kuin mitä uudet olisivat olleet, eikä yksikään kärpänen tällä kertaa asettunut selinmakuulle märälle maalipinnalle. 

Olin todella liekeissä, paitsi että en polttanut itseäni. Sain valmista aikaiseksi enemmän, kuin yhtenäkään päivänä aikaisemmin.(Mikä ei vielä kovin paljoa vaadi.) Lisäksi työnteko tuntui todella hauskalta.(Mikäli se voi ylipäätään olla mahdollista).

 

Harmi vain, että sitten soi puhelin. Kello näytti aikaa 12:45... ja minä heräsin, paitsi että unesta.

 

 


( Päivitetty: 28.05.2015 00:28 )

Kommentoi
|
 Rapsutettuna ei maalattuna
25.05.2015 09:09

Näin syntyy tumpelo style:


Ryhdyin eilen maalaamaan eteisen kattoa, paitsi että ensin piti rapsuttaa vanha hilseilevä maali pois. Heti kun sain työn tehtyä, alkoi katto yllätten puhua minulle. Se kertoi haluavansa jatkaa elämäänsä juuri tällaisena. Ikään kuin James Bond tyyliin; Rapsutettuna ei maalattuna. Sanoin katolle että minulle se kyllä kävisi, paitsi että tokkopa vaimolle.

 

 

Kun vaimo tuli illalla töistä kotiin, katto suorastaan kirkui häneltä lupaa saada jäädä juuri sellaiseksi. Yllätyksekseni vaimo oli katon kanssa täysin samaa mieltä. Siellä se eteisen katto nyt hymyilee, niin tyytyväisenä, rapsutettuna ei maalattuna.

 

 

 

Nyt ryhdymme väkertämään eteiseen lattia. Pitäisi vain ensin saada eilisistä töistä ja iltariennoista järkyttyneet nivelet ja lihakset nöyrtymään konttaus asentoon, paitsi että siitä asennosta pitäisi päästä iltaan mennessä ylöskin.

Vaimosta ei ole nyt apua. Sillä on sama vika.

Muuten menee mitä mainioimmin.


Kommentoi
|
 Hirvee soppa
22.05.2015 09:25

Saatan olla remonttihommissa tumpelo mutta on olemassa myös monia sellaisia asioita, joissa minä olen melkoinen mestari, paitsi ettei nyt tule mieleeni kuin yksi. Kokkaaminen.

Kalaruokien valmistus on meidän perheessä minun heiniäni. Tarkemmin sanottuna, minun valmistamat kalaruoat ovat muun perheen mielestä yhtä kuivia ja mauttomia, kuin heinää söisi.

Eilen tein, ensimmäistä kertaa elämässäni, hirvipaistia.  Vaimo kyllä antoi ohjeita maustamiseen, paitsi että en jaksanut kuunnella kovin tarkasti. Otin mausteet omasta päästäni. Vaimo ei suostunut valmista paistiani maistamaan mutta hän sanoi tuoksun olevan asianmukainen... Tarkemmin sanottuna, hän sanoi että haju on hirvee.

Päätin, että osallistuisin johonkin telkkarin kokkiohjelmaan. Tv-esiintyjänä olenkin jo vanha konkari. Pääsin aikoinaan mukaan Big Brothers ohjelmaan. Sekin homma vain vinksahti vähän vinoon. Kun olin menossa BB-taloon kuvauksiin, astuin epähuomiossa sisään yhtä ovea liian aikaisin. En päätynytkään BB-taloon vaan AA-kerhoon. Hieno saavutus oli sekin, sillä AA-kerhon jäseneksi on nykyisin miltei mahdotonta päästä, sillä he eivät ota enää.

Kokkaamisessa ja remonttihommissa on paljon samaa. On olemassa hienoja raaka-aineita, joita sopivasti yhdistelemällä ja maustamalla saat aikaan oman näköisesi lopputuloksen, paitsi että ihan vain perushuttua tuppaa tulemaan ja aika rujolta se meikäläisen näköinen lopputulos taitaisi muutenkin näyttää.

Remontti on laajentunut nyt myös eteisen puolelle ja vuorossa on sen katon ja väliovien maalaus, paitsi että en minä niissäkään mitään vesivahingon merkkejä havainnut. Aikataulun suhteen minua jännittää eniten se ehtiikö Sipilän hallitus laittamaan suomen kuntoon nopeammin, kuin me saamme tämän remonttimme valmiiksi. Itse veikkaisin tähän kohteeseen varmaa ristiä.


( Päivitetty: 22.05.2015 12:10 )

Kommentoi
|
 Tukipolitiikkaa
21.05.2015 08:14

Viime keväänä, kun minulta jäi kaikessa kiireessä, yksi marjapuskan tukihärpäke tekemättä, vaimo värkkäsi sellaisen lopulta itse.

Ja tietenkin (niin kuin naisilla usein on tapana) vastoin kaikkia niitä sääntöjä ja työtapoja, jotka ovat syntyneet ja kehittyneet pikkuhiljaa vuosituhansien aikana, esi-isiemme erehdysten ja onnistumisen kautta.

Nuhtelin vaimoa kyseisestä välinpitämättömyydestä... Nyt kun tarkistimme ja korjailimme niitä tukihärpäkkeitä, oli talven jäljiltä ehjänä vain se vaimon tekemä... Se söi miestä rotan lailla.

Syytän tekemieni tukieni hajoamisesta EU.n vaikeaselkoista tukipolitiikka.

 


( Päivitetty: 21.05.2015 08:26 )

Kommentoi
|
 Aina mun pitää tumpeloida
20.05.2015 14:43

Voi rähmä! Nyt pitäisi laittaa pyhälippalakki päähän ja lähteä baariin, paitsi että eivät taida olla auki vielä tähän aikaan.

Tänään ei onnistu mikään. Hommat etenevät nihkeämmin kuin normaalisti, mikäli se ylipäätään on mahdollista. Onnistuin eilen tumpeloimaan haavan, joka toisen käteni, sormenpäähän. Haava oli pieni ja harmiton mutta verta tuli kuin härän kurkusta, paitsi että en kyllä tiedä miten paljon verta härän kurkusta keskimäärin tulee.

Tänä aamuna tökkäsin, heti ensimmäisenä hommanani, haavan uudelleen jalkalistan reunaan.  Ja taas täytti verenpaisumus keittiön, sotkien joka paikan. Kulutin kallista ammattitumpelon työaikaani kapaloimalla sormeni huolellisesti. Ja ei kun listoja naulaamaan. Yhden naulan sainkin onnistuneesti lyötyä mutta seuraavan kohdalla toteutuikin sitten se klassisen tumpelotempu. Löin vasaralla peukalooni niin lujaa että näin Masa Niemen, Esa Pakarisen, Marilyn Monroen sekä muitakin tähtiä. Otin vertavuotavan sormen ja turvonneen peukalon mukaani ja istuin sohvalle mököttämään, paitsi että vähän myös hikosin ja huusin.

Kun meidän tytöt olivat vielä pieniä nassikoita, piirsin heille kerran hienon hevosen. Toinen arveli taideteokseni esittävän koiraa, mutta toinen oli varma että se on lammas, paitsi että sen jälkeen vaimo sai hoitaa piirtelyhommat.

 

Saattaa olla, että en ole kovin lahjakas piirtäjä(kään) mutta eivät sitä ole myöskään huonekalujen ja muiden kalusteiden kasaamisohjeiden piirtäjätkään. Luulin ostaneeni allaskaappi, paitsi että pahvilaatikosta styroxien ja muovien alta löytyi ainoastaan epämääräisiä levyn palasia, sekä pari muovipussillista ruuvia, lattarautaa sekä joukko tunnistamattomia härpäkkeitä. Kokoamisohjeena oli piirustus, joka muistutti jääkiekkojoukkueen kakkosvalmentajan aikalisällä pelaajille piirtämiä nuolia ja käppyröitä, silloin kun maalivahti on otettu pois ja kaikki jo tietävät että tämä peli on hävitty.

Ohjeeseen oli kyllä piirretty, sekä aakkosilla erikseen merkitty, kuva jokaisesta pussista löytyvästä härpäkkeistä mutta yksikään piirustuksista ei edes etäisesti muistuttanut yhtäkään pussista löytynyttä härpäkettä, paitsi että yksi piirustus näytti hiukan koiralta ja toinen lampaalta.


( Päivitetty: 20.05.2015 15:24 )

Kommentoi
|
 Syvällisiä
19.05.2015 13:47

Tänään olen pohtinut syvällisiä asioita, tarkemmin sanottuna viemäröintiä. Viemäröinti voi aiheuttaa omakotiasujalle suuria ongelmia, etenkin silloin jos sitä ei ole. Olen silti vahvasti sitä mieltä ettei veden tuomisella sisätiloihin ole järjen kanssa mitään tekemistä. Veden kun täytyy, tavalla tai toisella, kuskata tahi johdattaa sisätiloista takaisin ulos. Jos ihmiset kaivaisivat pihalleen kaivon, jonka ympärillä ruoanvalmistus ja peseytyminen sekä muut vettä vaativat toimet suoritettaisiin, niin eipä tulisi enää vesivahinkoja sisätiloihin, paitsi pikkulapsille öisin. Kaivon ympärillä puuhastelu lisäisi naapureiden keskinäistä kanssakäymistä ja kaikki olisivat tyytyväisiä, paitsi että putkimiehet ei.

Sähkömiehet ovat hoitaneet hommansa viisaammin. Vaikka sähkö johdetaankin sisätiloihin, sitä ei tarvitse kuskata sieltä pois. Olin kerran vierailulla voimalaitoksessa, jossa kerrottiin kuinka he syöttävät jatkuvasti virtaa sähköverkostoon, paitsi että myös meidän pistorasioihin. Minusta se on hirvittävää sähkön tuhlausta, sillä meilläkin on liki puolet pistorasioista aivan tyhjänä. Kysyinkin, voinko palauttaa tyhjiin pistorasioihin turhaan syötetyn sähkön takaisin yhtiölle, paitsi että eivät ymmärtäneet kysymystäni. Ei ole viisaita sähkömiehetkään.

 

Remonttimme etenee täysin aikataulun mukaisesti. Tarkemmin sanottuna, meidän aikataulumme, paitsi että ankarasti siitäkin myöhässä. Asensimme juuri keittiöön muovimaton. Isot mattorullat ja sokkeloinen keittiö aiheuttivat tumpelotimpureille taas huutoa ja hikoilua. Mutta uusi ja uljas muovimatto on nyt lattiassa, paitsi että nyt se irvistelee minulle... saumoistaan.

 

 

Madalsin myös pienen mutta korkean vessamme kattoa, paitsi et virityksestäni tuli niin hutera että vessassamme on nyt kypäräpakko.


 

 

Euroviisut eivät ole enää vuosiin jaksaneet kiinnostaa, paitsi että nyt kiinnostaa. Kävi kisassa kuinka tahansa Pertti Kurikan nimipäivät on jo nyt saavuttanut niin valtaisia asioita, ettei tällainen tumpelo sitä kykene edes hahmottamaan. Ei muuta kuin onnea ja menestystä. Pistäkää homma haisemaan ja jyrätkää se mesta.


( Päivitetty: 19.05.2015 22:32 )

Kommentoi
|
 Sammaleen alkuainetta
11.05.2015 10:16

Viikonlopulle sattui peräkkäin kaksi merkittävää juhlapäivää. Lauantaina oli Eurooppa-päivä ja sunnuntaina äitienpäivä. Eurooppa-päivää juhlimmekin perinteisin menon. Olin jo hyvissä ajoin askarrellut ja postittanut kiitoskortin, jossa kiittelin Euroopan unionia, sen vuokseni tekemästä uhrautuvasta työstä. Aivan erityisesti halusin kiittää kurkkujen käyryysdirektiivistä, joka on helpottanut elämääni merkittävästi. Myös direktiivi, joka määrää että kaikkiin myytäviin kumisaappaisiin tulee lisätä käyttöohje, on auttanut minua ymmärtämään ettei kumisaappaita tule käyttää kuivalla kelillä.

 

Äitienpäivää juhlimme pöllimetsällä, katkoen ja raahaten polttopuita tienvarteen. Toki, vaimoni ja minun yhteisten lasten äiti, sai työn lomassa osakseen myös hemmottelua. Olinhan ostanut hänelle aivan uudet työrukkaset. Omalle äidilleni ostin lahjaksi jonkinlaisen korihärpäkkeen, jossa on pyörät alla, paitsi että se oli väärän kokoinen ja sen loppusijoituspaikaksi tulee todennäköisesti meidän pukuhuone. Mutta tärkeintähän on kaunis ajatus.

 

 

Olen aina halunnut kasvattaa jotakin. Kerran yritin kasvattaa lapsiamme, mutta heillä oli juuri silloin, joku tärkeä leikki kesken. Pankkitilini saldoa olen yrittänyt myös kasvattaa, paitsi että surkein tuloksin. Nyt kasvatan sammalta kaivon kannelle. Sammal kuulemma kasvaa kivien ja kaivonkansien päälle jos niille sivelee sammaleen alkuainetta. Sammaleen alkuaine tehdään pilsneriin tai piimään, johon lisätään pari lusikallista hienoa sokeria, kaksi kananmunan valkuaista sekä sammalsilppua. Ajattelin varmistaa kasvun ihmeen ja tehdä sammaleen alkuaineen keskioluesta, paitsi että epähuomiossa join ensimmäisen satasin. Toisen satsin tein piimään. Nyt jännitetään kasvaako sammal yhtä nopeasti kuin sammalenkasvattajan kaljamaha.

 

Myös remontti etenee, paitsi että hitaasti. Tänään pitäisi asentaa lattialaminaattia, paitsi että vessan seinään. Se että laminaattia laitetaan seinään ei liene aivan ennenkuulumatonta, mutta vielä toistaiseksi tällä taikurilla ei ole harmainta aavistusta

 


( Päivitetty: 19.05.2015 22:30 )

Kommentoi
|
 Tumpelo style.
07.05.2015 09:52

 

Vanha kansa on sanonut seuraavaa: ”Missä taidot loppuvat, siinä konstit alkavat.” Vanha kansa ei ollutkaan niin tyhmä, kuin miltä minä näytän. Meidän remontissakin on lentäväksi lauseeksi muodostunut tokaisut; ”Kyllä sen lista peittää.” Kauhusta kankeana ajattelen sitä listojen määrää, jonka joudumme (mitä ihmeellisimpiin paikkoihin) töppäilyjemme peitoksi naputtelemaan, paitsi että yleensä päätän laittaa listat ”heti huomenna” ja niin ne sitten lopulta jäävät kokonaan laittamatta.

 

Kun tekee asioita tumpelon logiikalla tietämättä ettei kyseistä asiaa yksinkertaisesti voi niin tehdä, syntyy pattitilanne, josta pois päästäkseen tumpelon täytyy keksiä jokin konsti tai koplaus. Joskus näiden konstien tuloksena syntyy persoonallisia ja toisinaan, jopa toimivia ratkaisuja. Näiden viritysten ja hätäratkaisuiden myötä kotiimme saa persoonallisen ja asukkaittensa näköisen ilmeen, jota voisi kutsua nimellä: Tumpelo style.

 

Nykyisin tiedämme jo uuden työvaiheen aloittaessamme että pian olemme taas maalanneet itsemme nurkkaan, paitsi että kuvainnollisesti. Emme ole jääneet tuleen makaamaan vaan menneet kapteeni Kaarnan sanoin; ”Suon yli että heilahtaa.” Remontin alkumetreillä yritin kyllä pohtia ja järkeillä asioita mutta eivät pähkäilyni johtaneet mihinkään, paitsi että hikoilu ja huuto lisääntyivät.

PS. Olen taas tumpeloinut. Eilen kerroin että Urakkamaailma jakaa lippuja Lahden Raksa messuille. Näin on tapahtunutkin... Mutta... Jos olisin aikoinaan opetellut numerot olisin ymmärtänyt että messut olivat ja menivät jo pari kuukautta sitten, joten kiirettä pitää jos sinne meinaa ehtiä!


( Päivitetty: 19.05.2015 17:52 )

Kommentoi
|
 Muistitko ostaa?
06.05.2015 10:08

 

Olen tehnyt sellaisen havainnon että kulutan tehokasta työaikaani enemmän rautakaupassa kuin työmaalla. Suurin syyllinen kyseiseen tilanteeseen on liian kauan hatun alla hautunut pääni. Minun päästäni puuttuu kokonaan kyky suunnitella ennalta ajankäyttöäni, sekä muisti. (Paitsi että puuttuu sieltä vielä jotain muutakin... mutta en nyt saa millään päähäni mitä.)

Jos lähden rautakauppaan ostamaan vaikkapa nauloja ja vasaran. Palattuani takaisin työmaalleni huomaan että olen ostanut nauloja mutta unohtanut vasaran. Lisäksi olen ostanut vesilukkopaketin haitariputkella, t-haaran 1/2'' sk ilmaruuvilla, 25 metriä verkkoaitaa korkeus 100 cm, sisu askin sekä maalitelapakkauksen, ihan vain varmuuden vuoksi... Ja ei kun uudestaan sitä vasaraa hakemaan.

Toisaalta minä kyllä viihdyn rautakaupassa. Aikoinani oleskelin siellä yhtäjaksoisesti liki kahdeksan vuotta, paitsi että silloisesta oleskelustani minulle maksettiin palkkaa.

Rautakaupasta saa myös toisinaan hyviä vinkkejä ja ideoita. Omat ideat alkavatkin jo olla vähissä, paitsi että vitsit myös. Olemmekin viime päivät selanneet innolla kaikkia mahdollisia remontointia käsitteleviä julkaisuja ja sivustoja sekä päättäneet käydä jollain alan messuilla. Huomasin eilen, että Urakkamaailma.fi jakaakin parhaillaan 10 pääsylippua Lahden Raksa messuille. Lipun saavat ne, joilla on villein remontointi idea. Mielestäni se että tällaiset tumpelot alkavat itse remontoimaan on niin villi idea, että olemme jo lippumme ansainneet.

Vaikka luovuus alkaakin olla vähissä niin sain silti eilen aivan mahtavan idean, paitsi että olen jo unohtanut, mikä se oli.

PS. Rautakaupasta soitettiin juuri. Tilaamamme laminaatit ovat saapuneet. Pitää käydä hakemassa ne kotiin... Mitäs muuta minun pitikään sieltä tuoda?


( Päivitetty: 19.05.2015 17:49 )

Kommentit (1)Kommentoi
|
 Maalivahtina
04.05.2015 16:03

Kun me pikku nassikoina pelasimme pihalätkää minä olin aina maalissa. Siihen oli kaksi hyvää syytä:

1. Halusin olla kuin suuri esikuvani Jorma Valtonen.

2. Maalissa ei tarvinnut juosta pallon perässä ympäri pihaa. (Pelasimme pihalätkää siis pallolla, emme kiekolla)

Sillä välin kun minä keskityin kaikessa rauhassa näyttämään Jorma Valtoselta, muut pojat hikosivat ja huusivat.

Nyt olen taas maalissa, paitsi että yltä päältä. Jonkin verran maalia on osunut myös maalattavina oleviin kohteisiin. Maalaaminen on mukavaa puuhaa, joka onnistuu tällaiselta amatööriltäkin ilman sen suurempia ihmettelyjä. Purkissa oleva neste vain siirretään erilaisia hauskoja hyrriä ja pullasuteja apuna käyttäen maalattavaan kohteeseen. Ongelmia saattaa kuitenkin ilmetä, mikäli maalattavan kohteen läheisyydessä sijaitsee kohteita, joita ei pitäisi kyseisellä värillä maalata. Suosittelenkin kaikkien lähialueella sijaitsevien esineiden maalaamista samalla värillä.

On hieno tunne kun saa katsoa juuri maalattua, täydellisen tasaista maalipintaa, paitsi että pian siinä on kärpänen selällään. En ole koskaan nähnyt elävää kärpästä selällään missään muualla, kuin juuri maalatulla täydellisen tasaisella maalipinnalla. Kyseiselle pinnalle niitä ilmestyy takuuvarmasti, oli kesä tahi talvi.

Päätin pelata pitkästä aikaa lätkää... tarkemmin sanottuna kärpäslätkää. Kärpänen on jo valmiina maalissa.


( Päivitetty: 04.05.2015 16:52 )

Kommentoi
|
 Selkä vinksahti vinoon
30.04.2015 09:57

Tänään ei mene hyvin Pekan äidin pojalla.

Selkä petti pahimpaan mahdolliseen aikaan, paitsi että selkävaivoille kaikki ajat ovat pahimpia mahdollisia. Ankara kipu tuntuu etenkin, joka toisella puolen selkää. Remontti jatkuu, mutta liikkeeni eivät ole enää yhtä gasellimaisen ketteriä ja sulavia, kuin ennen. Myös työtahti on muuttunut entistäkin verkkaisemmaksi. (Mikäli se ylipäätään on mahdollista.) Lisäksi hikoilu ja huuto ovat lisääntyneet. (Mikäli sekään ylipäätään on mahdollista.)

On kaksi vaihtoehtoa. Olen, joko syntynyt onnettomien tähtien alla, tai sitten minä vain yksinkertaisesti olen tumpelo. (Laittaisin rahani vaihtoehdolle: Yksinkertainen tumpelo.) Kaikki mitä minä teen vinksahtaa aina jotenkin vinoon, vaikka yritän parhaani.

Näin kävi myös selän pettämisen kanssa. Olisin saanut tyyli- tai edes säälipisteitä mikäli selkäni olisi pamahtanut kesken työn, jonka suorittaminen vaatii tekijältään akrobaattisia temppuja ja liikeratoja. Tai jos se olisi pettänyt silloin, kun äkillisesti vapautan hurjat voimani jumalaisesta vartalostani, nostamaan tahi siirtämään suurta taakkaa. Mutta ei! Minun selkäni petti kun olin syömässä. Tarkemmin sanottuna noustessani pöydästä... Vielä tarkemmin sanottuna, noustessani pöydän vieressä olevalta tuolilta. En osaa edes teloa itseäni oikean työmiehen tavoin.

Minua kalvaakin nyt vahva epäilys siitä, ettei nimeäni mainita tänäkään vuonna kirjassa: Suomalaisen työn sankarit.

 


Kommentoi
|
 Ikänäköä ja värisokeutta
29.04.2015 11:19

Silmälääkäri sanoi taannoin että minua vaivaa ikänäkö. En kehdannut kysyä mitä se tarkoittaa mutta arvelin sen olevan sitä että olen huono arvioimaan, minkä ikäinen joku ihminen on. Nyt epäilen myös värisokeuden iskeneen. Olen ollut aina tietoinen siitä etten erota kun kolme pääväriä. Ne ovat tumma, blondi ja punapää.

Näen minä joskus värejä... Kerran kun vaimo pohti rautakaupan myyjättären kanssa tuntitolkulla, mikä harmaan sävyistä sopisi parhaiten minkäkin tapetin harmaan sävyn kanssa, minä näin punaista.

Kauhukseni minunkin mielipidettäni sävyyn kysyttiin. Jouduin kiemurtelemaan kuin poliitikko vastaukseni kanssa... Onnekseni päätös oli jo tehty ja minulle esitetty kysymys oli ainoastaan retorinen.

Jos minä olisin isäntä talossa kävisi värien valinta kuin tanssi(minulta) Lattiasta tulisi tumma, seinistä punapää ja katosta blondi.


( Päivitetty: 29.04.2015 11:58 )

Kommentoi
|
 Tarkkanäköiset naiset
27.04.2015 18:40

Täytyy taas oikein julkisesti ihmetellä, miten tarkkanäköisiä naiset ovat. Kun meillä tapahtui se surullisen kuuluisa vesivahinko, näin minä kosteutta ja sen aiheuttamia vaurioita ainoastaan pienellä alueella vessan ja keittiön lattian alla. Mutta vaimo näki minua tarkemmin...

Viime viikot ovatkin kuluneet keittiön katon maalaamisessa ja seinien tapetoinnissa, lamppujen vaihdossa, laatoituksessa sekä hanojen, altaiden, peilikaappien, allaskaappien, siivouskaappien, keittiönkaappien yms. hankinnassa ja tuunaamisessa.

En minä niissä vanhoissakaan mitään vesivahingon merkkejä olisi huomannut. On ne akat tarkkoja!


Kommentoi
|
 Sääntöjä ja työtapoja
25.04.2015 11:51

On olemassa erilaisia sääntöjä ja työtapoja, jotka ovat syntyneet ja kehittyneet pikkuhiljaa vuosituhansien aikana, esi-isiemme erehdysten ja onnistumisen kautta... Mutta.

On myös olemassa miehen kylkiluusta muovattu olento, jota kutsutaan naiseksi. Nämä olennot vähät välittävät hyväksi havaituista työtavoista ja säännöistä vaan tulevat ja sanovat että tuonhan voisi tehdä noin taikka näin?

Tietenkään en ryhdy muuttamaan hyväksi havaittuja työskentelymenetelmiä kyseisen olennon puheiden perusteella... ainakaan olennon nähden... mutta olen alkanut epäillä että erehtyivätkö ja onnistuivatko esi-isämme sittenkin jotenkin väärin.


Kommentoi
|
 Hartiat?
24.04.2015 11:41

Kuluneiden viikkojen aikana olen tullut siihen tulokseen että ihmistä ei ole luotu tekemään remonttia. Hartiat, vaikka ne olisivatkin kapeat kuten meikäläisellä, ovat aina tiellä kun yrittää työskennellä ahtaissa paikoissa. Käsien pitäisi lähteä suiposti kaulasta alaspäin ja niissä pitäisi olla vähintään yksi nivel lisää. Hartioiden puuttumisesta ei olisi mitään haittaa, paitsi että henkselit eivät pysyisi ylhäällä.

 

 


Kommentoi
|
 Kaikki vähän vinossa
23.04.2015 16:15

Onhan se niin, että jos talossa ei ole yhtään ainoaa suoraa tai muuten ryhdissään olevaa lattiaa, kattoa, ikkunaa, ovea, seinää tai porrasta, niin ei kai talon isännänkään tarvitse olla aivan tiptop. Onhan se niin?

 

 


Kommentoi
|
 Rämpsy keli
23.04.2015 09:50

 

Tänään on rämpsy keli ja häpsii räntää, paitsi että sisällä vähemmän. Säntäilen eri työpisteiden välillä sellaisella vauhdilla, että hatun lierissä palaa Elmon tuli... taidan kiehautaa siinä pannukahvit.


Kommentoi
|
 Sitaatti
09.04.2015 09:52

 

"Äiti oli sanonut, ettei hän uskonut huonon elämän olevan edes hauskaa,
mutta isä ei ollut siitä niinkään varma."


-Muumipeikko-


Kommentoi
|
 Sitaatti
06.04.2015 09:47

 

"Syvälle me Pekka parka ollaan vajottu, jos ruvetaan työllä itseämme elättämään... Eikä käytetä järkeä."


- Pätkä-


(Elokuvasta Pekka ja Pätkä Puistotäteinä)


Kommentoi
|
 Ääripositiiviset ryhmät
31.03.2015 14:20

Epäilen että, jokin yltiöpositiivinen ääriryhmä vainoaa minua. Ei voi olla pelkkää sattumaa, että olen toistuvasti joutunut näiden hihhuleiden iskujen kohteeksi. Minua on pommitettu positiivisilla ja kannustavilla mietelauseilla, niin kaupassa, työvoimatoimistossa kuin terveyskeskuksen odotushuoneessakin. Useimmista iskuista olen selvinnyt pelkällä säikähdyksellä, mutta eilen jouduin uhkaavaan piiritystilanteeseen. Kolme positiivisuuttaan pursuavaa varttuneempaa naishenkilöä yritti antaa minulle voimahalin, kun olin erehtynyt opastamaan heitä pullonpalautusautomaatin käytössä. Tuosta positiivisuusiskusta toipuminen tulee kestämään kauan, enkä tiedä uskallanko enää koskaan käyttää pullonpalautusautomaattia.

Näitä yltiöpositiivisiin ääriryhmiin kuuluvia henkilöitä löytyy nykyisin kaikista yhteiskuntaryhmistä ja he ovat ovelasti soluttautuneet mukaan eri alojen työtehtäviin. Harjaantunutta positiivisuus aktivistia on ensisilmäyksellä miltei mahdotonta erottaa normaalista kansalaisesta. Vähemmän harjaantunut aktivistin saattaa paljastaa oikean luontonsa hymyilemällä työpaikallaan maanantaiaamuisin.

Positiiviset eivät ajattele järkevästi, kuten me normaalit ihmiset. He uskovat naivisti että kaikki asiat järjestyvät lopulta parhain päin, vaikka me normaalit ihmiset tiedämme, että tuon kaltaisesta ajattelusta ei hyvä seuraa.

En halua antaa, pienen mutta äänekkään ääriryhmän pilata turvallista ja pessimististä elämääni. Olen päättänyt taistella oikeuksieni puolesta, vaikka tuskin siitä mitään hyötyä on.

En tiedä voiko mikään muu asia masentaa minua enempää kuin positiiviset ihmiset... Tai ehkä sentään... Suomen jalkapallomaajoukkueen esitykset.

 

 


( Päivitetty: 31.03.2015 15:10 )

Kommentoi
|
 Tänään ei lauluja synny?
23.03.2015 11:08

Suunnittelin että alkuvuodesta rustaan muutaman uuden laulelmahenkisen ralli, mutta on tässä ollut vähän muita kiireitä. Pääsin mukaan kolme kuukautta kestävään projektiin promoamaan ystäväni Mika Peltosen uutta Lupa kimaltaa levyä. Työ on haastavaa ja aikaa vievää, kun kaikki on uutta ja ihmeellistä. Siitäkin huolimatta ensimmäinen levyltä lohkaistu sinkku ”Rautavaarat” sai heti hyvän vastaanoton ja päätyi radioiden soittolistoille. Toinen single "Ootsä se vai et?" osoittautuikin sitten jo pienoiseksi hitiksi kohoten mm. Ylen Radio Suomen kolmanneksi soitetummaksi kappaleeksi. Tulossa on musiikkivideoita ja muuta mukavaa, joten työtä riittää projektin loppuun... ja ehkäpä vielä sen jälkeenkin?

Kiirettä on pitänyt myös kotitöiden suhteen. Meillä sattui vesivahinko, jonka seurauksena olen joutunut iltaisin purkamaan vessan ja keittiön lattiaa ja seiniä. Kantamaan säkkikaupalla märkää purua ja ihanasti kutittavaa lasivillaa ulos. Asumisolosuhteet ovat olleet viime viikkoina, sitä mitä ne nyt rakennustyömaalla ovat. Remonttityöt ovat kuluttavia. Ne kuluttavat aikaa, polvia, hermoja ja ennen kaikkea rahaa. Varsinkin nyt kun vakuutus ei korvannut mitään. Ei tässä enää jaksa laulun aiheita pohtia.

 
 
 
”Mä mistä laulun aiheet saan
niin moni tiedustaa,
kun kuljen laulun tietä huoletonta.”
 
 
 
 

 

Toisaalta, nyt kun asumme tällaisessa kodin, riisutussa versiossa, olen alkanut pohtia sitä miten vähällä sitä loppujen lopuksi tulisi toimeen. Vaikka siivoukseen ei kannata ottaa käyttöön katuharjaa ja lumilapiota hienompia välineitä onnistuu se niilläkin. Vaikka keittiön vesihana törröttää kiinni tikkuisessa, vajaakanttisessa lankkuseinässä ja tiskialtaan korvaa jakkaran päällä oleva muovivati, kahvit on saatu keitettyä ja tiskit tiskattua. Ja vaikka vessanpönttö kököttää väliaikaisesti viritetyllä alustalla yhtä tikkuisten ja vajaakanttisten lautojen keskellä, on se tuonut helpotuksen moneen hätää.

 

 

 
"Lyhyt matka on köyhästä rikkaaseen,
lyhyt taival on riemusta murheeseen. ”

 

 

 

 

Ehkä vessanpönttö tai muovivati eivät ole parhaita mahdollisia laulun aiheita mutta sen pohdiskelu, tarvitsemmeko me todella kaikkea sitä tavaraa ja omaisuutta mitä me ympärillemme haalimme, saattaisi jo olla... Täytyypä tuumia.

”Niin paljon on aihetta lauluun.”

 

(Lainaukset kappaleesta: Lauluni aiheet. Säv. Toivo Kärki. San. Reino Helismaa. Levytys. Tapio Rautavaara.)


 


( Päivitetty: 23.03.2015 12:36 )

Kommentoi
|
 Onko hyvät soundit?
29.11.2013 15:13

Toisinaan kuule ääniä päässäni.

Nyt minun päässäni soi kitara aivan tietyllä soundilla. Haluaisin saada oman kitarani soimaan tuolla samalla soundilla. Mutta miten temppu tehdään? Olen vääntänyt, ruuvannut, hinkannut ja harmitellut, eikä etsijä siltikään ole löytänyt. Oikeaan suuntaan olen kuitenkin mennyt. Jospa se sieltä vielä löytyy.


Sen oikean soundin metsästys on ikuisuusprojekti. Se ei lopu koskaan, ellei sitä lopeta. Kyseessä on sama ilmiö kuin kalan maustamisessa. Voit lisäillä mausteita yrttejä, juustoja, kermoja vaikka kuinka kauan ja lopulta huomaat että pelkkä suola olisi riittänyt.


Arvo vaan Karstulasta ja minä olimme olleet laivakeikalla. Tulimme junalla Turusta Jyväskylään, jossa Arvolla oli vielä oma keikka jossain isossa tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa. Arvolle oli varattu soundcheck tietylle kellonlyömälle. Saavuimme paikalle, reissussa rähjääntyneinä ja tietenkin vähän  myöhässä. Kaksi äänimiestä odotteli meitä hermostuneena. He pohtivat ehdittäisiinkö soundcheck tekemään Arvolle varatussa ajassa. Arvo lompsi valtavalle lavalle, otti mikin käteensä ja sanoi. Zap, Zap! Laittoi mikin telineeseen ja huusi äänimiehille että "Toimii" Äänimiehet katsoivat minua ja kyselivät että "Siinäkö se oli." Minä sanoin että "Se on tuo Arvo tänään aika tarkka noista soundeistaan, yleensä yksi Zap riittää." Aikaa soundcheckiin meni kaikkine kättelyineen noin kaksi minuuttia. Ammattimies on aina ammattimies.

 


( Päivitetty: 29.11.2013 15:17 )

Kommentoi
|
 1  2  >Subscribe RSS

©2019 PEKKA ja PÄTKÄtöitä | Pekka Rokala: Musiikin ja viihteen sekatyömies - suntuubi.com